niedziela, 16 grudnia 2012

120. / leniwe, niedzielne PANCAKES.






Bananowe pancakes z syropem klonowym i orzechami włoskimi.



Dziś pracuję na zwolnionych obrotach. 
Nawet te pancakes takie mało...kreatywne?



Znowu coś mi nie wyszło. Co robicie, żeby pierniczki miały gładką powierzchnię po upieczeniu, a nie były chropowate?

10 komentarzy:

  1. Nigdy nie próbowałam syropu klonowego. w przybliżeniu jak smakuję ?:d

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. naprawdę? jest pyszny :) ...bardzo słodki...koniecznie spróbuj :)

      Usuń
  2. malo kreatywne? a czego chciec tutaj wiecej, przeciez banan, orzechy i syrop klonowy to raj dla podniebienia<3

    OdpowiedzUsuń
  3. Jak pysznie, nic więcej nie trzeba:)

    OdpowiedzUsuń
  4. banan i orzechy w pankejkach, jakie to pyszne! :)) i jak dla mnie kreatywne jest właśnie! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. e tam, wcale nie mało kreatywne, to przecież idealne połączenie smaków! a z jakiej mąki robisz pierniczki? bo jeżeli z pełnoziarnistej, to może otręby nadają tej chropowatości?

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. robię z pełnoziarnistej ale bardzo drobno zmielonej :)

      Usuń
  6. mmm jakie pyszne placki , włoskie *.*

    OdpowiedzUsuń
  7. Wspaniałe pancakes :)
    Polecam lekko polukrować i na minutkę lub dwie wstawić do piekarnika, lukier fajnie zastygnie i zrobi się przezroczysty :)

    OdpowiedzUsuń