niedziela, 9 września 2012

36.





Domowa pszenna razowa bułka ze słonecznikiem z pomidorkami suszonymi, oscypkiem owczym i camembertem (opieczona) oraz pół na pół z masłem avocado-kakao i hummusem z masłem orzechowym; biały serek z warzywami (twaróg półtłusty, jogurt grecki, papryka czerwona, rzodkiewki, kukurydza, szczypiorek, pieprz), kukurydza i ogórek zielony.



Bułki o mało co się nie udały. Już byłam pewna, że będę musiała sięgnąć do zamrażalnika po jakieś resztki pieczywa. A tu proszę - mistrzowskie nie były, ale za to jakie smaczne! : )
I w związku z tym mam do Was taką prośbę - moglibyście się podzielić ze mną waszymi spostrzeżeniami co do drożdżowych wypieków? Może macie jakieś ciekawe rady? Będę Wam bardzo wdzięczna! : D

12 komentarzy:

  1. Porywam Ci te połówkę z czeko kremem i hummusem! :D

    OdpowiedzUsuń
  2. Ja popieram komentarz powyżej :)

    OdpowiedzUsuń
  3. Domowe najlepsze!
    Ja uwielbiam drożdżowe wypieki, właśnie teraz u mnie w piekarniki siedzi drożdżowe ciacho ze śliwkami *.* A o rady to zawsze pytam taty, bo jest po szkole gastronomicznej :D Jak wyrabiasz ciasto musisz wpuścić do środka jak najwięcej powietrza - wtedy będę bardziej puszyste i kruche ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. jakie pyszności...chcę tą bułeczkę<3

    OdpowiedzUsuń
  5. ale fajne buły , pyszne śniadanie ;d

    OdpowiedzUsuń
  6. domowe buły! muszę koniecznie zrobić :) przepyszne to śniadanie.

    OdpowiedzUsuń
  7. Uwielbiam domowe bułki, są takie smaczne :) Pyszne, zdrowe i urozmaicone śniadanie.. wszystko bym Ci zjadła :D

    OdpowiedzUsuń