sobota, 22 września 2012

49.






Razowe pszenne pancakes z ricottą, jabłkiem cynamonem, jogurtem naturalnym, masłem orzechowym crunchy, orzechami laskowymi i syropem klonowym.



Kolejne sobotnie "pancakes'owanie". I znowu mam poważne wątpliwości co do dopieczenia placków. Ale zjadłam i, jak na razie, żyję.

Dynia okazała się tak wielka, że zabrakło mi słoików na puree. Tak więc, zamiast wreszcie zacząć się uczyć, postanowiłam zrobić ciasto dyniowe. I jak zwykle sytuacja się powtarza - znalazłam tonę przepisów i od pół godziny zastanawiam się, który ma iść na pierwszy ogień ; )






Naleśnikowa Sobota 2

11 komentarzy:

  1. Mm, ale pyszne. :) I te dodatki!

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetne, takie pulchne ;)

    OdpowiedzUsuń
  3. takie grubiutkie placki są najlepsze, śliczne Ci wyszły! i bardzo smaczne dodatki<3
    wybrałaś już jakiś przepis?:>

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszne placuszki pod smakowitą chmurką dodatków :)

    OdpowiedzUsuń
  5. Obłędna góra placków z pysznymi dodatkami! Śliczne Ci wyszły :)

    OdpowiedzUsuń
  6. jaka pyszna góra placuchów *.* mniam!

    OdpowiedzUsuń
  7. wyglądają przepysznie ,te smaki są super ;* jesienne !

    OdpowiedzUsuń
  8. aaa ja dzisiaj nie mialam placuszkow, wiec porywam Twojego! taie pyszne :)

    OdpowiedzUsuń
  9. Ja pewnie jutro zrobię ciasto dyniowe bo mam strasznie dużo puree z dyni.:D

    OdpowiedzUsuń