sobota, 6 października 2012

63.






Żytnio-pszenne naleśniki na kefirze z serkiem wiejskim i domową czekośliwką / ricottą i figą; miód i prażone pestki słonecznika.



Wyglądające potwornie, smakujące obłędnie naleśniki. Jednak już wiem, że kefir nie nadaje się do naleśników - wtedy wychodzą one mało elastyczne, łamią się i przyklejają do patelni. A szkoda, bo były naprawdę pyszne! Lekkie, delikatnie wilgotne. Zupełnie inne niż "tradycyjne".


I jeszcze, w odpowiedzi na wiele pytań co do firmy płatków kukurydzianych BIO - są to płatki firmy Dr Zdrowie. Kupiłam je w sklepie ze zdrową żywnością :) I szczerze polecam!



Naleśnikowa Sobota 2


12 komentarzy:

  1. a ja porywam tego z serkiem i czekośliwką<3

    OdpowiedzUsuń
  2. naleśniki! porywam jednego! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. nie wyglądają źle ,są świetne i mają pyszne nadzienie <3

    OdpowiedzUsuń
  4. Jakie apetyczne. Serek wiejski i czekośliwka musiały smakować tu genialnie.

    OdpowiedzUsuń
  5. Pyszne i nie wyglądają źle, serio :)

    OdpowiedzUsuń
  6. Niesamowicie apetyczne śniadanie, ricotta i figi <3

    OdpowiedzUsuń
  7. Ważne, że smakowały. Dodatki pycha :D

    OdpowiedzUsuń
  8. o kurczę, jakie to musiało byc przepyszne, ta czekośliwka *.*

    OdpowiedzUsuń