piątek, 2 listopada 2012

86. ~ 87.






Tosty pełnoziarniste żytnie z oscypkiem i domową konfiturą żurawinową / masłem orzechowym; twaróg z cynamonem, mielonym lnem i olejem lnianym; ogórek zielony.





Czerwony ryż pełnoziarnisty na mleku z jogurtem naturalnym z mascarpone, granatem, orzechami laskowymi, mielonym lnem i cynamonem; kawałek murzynka z domową konfiturą aroniową.



Znowu nieobecność i dwa śniadania w jednym poście. Znowu chodzące po głowie pytanie czy warto. I znowu odpowiedź: tak, dam radę, będę robić to, co sprawia mi frajdę.

Jedząc sobie spokojnie śniadanie myślę sobie ile mnie dzisiaj czeka. Nauka (matma!), pierwsze korki z matmy (matura wzywa), sprzątanie (czas zacząć świąteczne porządki?) i popołudniowe plany zakupów w Ikei (mój pokój musi zacząć wreszcie przypominać pokój nastolatki :P )...może jeszcze bieganie? Choć w taką zimnicę najchętniej nie ruszałabym się z domu...no to do roboty, haha! :D Moment, moment...miałam mieć dziś WOLNE? ; )


Ach, jeszcze jedno - "Kordian" wzywa! :D

14 komentarzy:

  1. Jej,, smakowicie :)
    Też swego czasu jadłam twaróg z olejem lnianym, nie ma to jak naturalny poprawiacz zdrowia :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ale masz tu pysznie i zdrowo :) Na pewno dzień Ci się zorganizuje! :D

    OdpowiedzUsuń
  3. Porywam dzisiejszego tosta z masełkiem i wczorajszego murzynka <3

    OdpowiedzUsuń
  4. oscypek! aaale bym zjadła! :D

    OdpowiedzUsuń
  5. omomom ale śniadanka , ten murzynek *.*

    OdpowiedzUsuń
  6. Murzynek *.* zresztą wszystko pyszne! :)

    OdpowiedzUsuń
  7. O, ktoś oprócz mnie lubi połączenie twarożku i oleju lnianego, u mnie w domu patrzą na mnie dziwnie ;p

    I oscypek+żurawina, mmm..kojarzy mi się z letnimi wyjazdami w góry :D

    OdpowiedzUsuń
  8. czerwony ryż? pierwsze słyszę! z czarnym, tj. dzikim się spotkałam, ale ten to dla mnie kompletna nowość. :D smaczny?

    OdpowiedzUsuń
  9. o, nie słyszałam nigdy o czerwonym ryżu! skąd go masz?:)
    ukradłabym Ci tego tosta z oscypkiem i żurawiną<3

    OdpowiedzUsuń